T&F Biobased Geotextiel: DURACOVER

T&F DURACOVER

DURACOVER = milieuvriendelijke toepassing

T&F, de innovatieve leverancier van geotextielen wil voor de toekomst volop focussen op milieuvriendelijke toepassingen. In deze optiek lanceerden zij in 2011 het revolutionaire worteldoek Duracover.

Sinds de lancering ervan, is het succes alsmaar blijven toenemen. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat het doek 100% biologisch afbreekbaar is. Duracover wordt namelijk gemaakt uit PLA, wat wordt verkregen uit maïszetmeel. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor polypropyleengronddoeken of pesticiden.

Concreet betekent dit dat er geen plastics meer in het milieu terechtkomen en dat het doek na een bepaalde tijd onder invloed van de zon en de regen afbreekt.

Verder heeft het doek als eigenschappen dat het gemakkelijk te snijden en te plaatsen is, compact is maar tegelijk ook erg duurzaam.

Duracover heeft zijn succes reeds bewezen bij tal van tuin-en landschapsprojecten. In Frankrijk werd het ingezet op de Ligne Grand Vitesse tussen Tours – Bordeaux en Le Mans-Rennes, langs de tramlijn in Nice en bij de aanleg van het park rond het Musée Soulages in Rodez.

Wereldwijd beperkt het doek ook de verspreiding van de Japanse duizendknoop, een invasieve, diepgewortelde onkruidsoort die sinds enkele jaren zijn intrede heeft gemaakt in Europa.